Pick-up als rijdende groente- en vis-stand

“Grote garnalen mensen, vis en groente, kom snel kopen”, roept Roy via een luidspreker in een rijdende pick-up. Het is een rijdende stand met groenten en vissoorten. Roy geeft aan in gesprek met Dagblad Suriname, dat het langs het straat staan en meedoen met de verkoop niet meer werkt.

Roy verkoop op de maandag, woensdag en vrijdag zijn producten van zes uur ‘s morgens tot twaalf uur. ‘s Middags is hij te vinden met zijn pick-up langs de Kwattaweg of Welgedacht. “Het komt misschien wel meer uit, door rond te rijden, maar ik ben die dagen wel helemaal uitverkocht dan dat ik langs de straat sta”, zegt Roy. Het komt enkele mensen ook goedkoper uit door naar de pick-up te gaan nu het bustarief en de prijs voor een taxirit gestegen zijn.

“Je kan een stand op de markt hebben, maar als de verkoop niet gaat ga je een ander alternatief moeten bedenken”, zegt een visverkoper. In plaats van de markt is de visverkoper ook te vinden aan de Ringweg, Kwattaweg, zelfs te Tourtonne.

“In deze tijd ga je moeten improviseren. Op een plaats staan levert niets op”, aldus de visverkoper. “Je hebt wel andere mensen die net als mij denken, maar een ieders verkoopstijl is anders, zolang de klant zich betrokken voelt ben je 50% binnen en het kopen maakt het tot die 100%. Het is voor een ieder nu moeilijker geworden en dat weten we allemaal. Het is alleen nog onduidelijk voor de mensen die wat er aan kunnen doen. Er moet eerst iets ernstigs gebeuren voor er een verandering komt. Maar ik probeer het te redden en te helpen waar ik kan. Het wachten op verandering zet geen eten op tafel.”

TM

error: Kopiëren mag niet!