Melvin Clemens officiëel geen voorzitter meer van NOP

De in ongenade gevallen voorzitter van de NOP (Nationale Ontwikkelingspartij) Melvin Clemens is officiëel geen voorzitter meer. Dat kwam donderdag naar voren tijdens een persconferentie in het Lalla Rookhgebouw door fungerend voorzitter Frans Palisie en mr. Hok A Hin, de advocaat van de partij.

Donderdag 26 augustus werd vonnis gewezen door de Kort Gedingrechter. Hij mag zich niet meer uitgeven als voorzitter van de partij. Clemens heeft hoger beroep aangetekend, maar het vonnis is uitvoerbaar bij voorraad.

In 2020 afgezet 

Tijdens een partijraadsvergadering in oktober 2020 werd Melvin Clemens als voorzitter afgezet en opgevolgd door Frans Palisie. Clemens die gaf zich daarna toch uitgaf als voorzitter van de partij, waarop het bestuur toen een rechtszaak heeft aangespannen tegen hem.

De problemen in de partij begonnen na de verkiezingen van mei 2020. De gewezen voorzitter ging zonder medeweten van de rest van het bestuur onderhandelen met de ABOP over invulling van posities. Clemens werd toen voorgedragen om districtscommissaris te worden, wat de partij via de pers moest vernemen. Onder druk van de partij is de benoeming niet meer doorgegaan. De handelingen van Clemens hebben kwaad bloed gezet bij de leden, wat uiteindelijk geleid heeft tot de breuk.

Samenwerking met ABOP

Op 23 juni 2019 heeft de NOP met de ABOP en Seeka een samenwerkingsovereenkomst getekend. Volgens Palisie is er na de verkiezingen niet echt contact geweest tussen de NOP en de ABOP, deels door de strubbelingen binnen zijn partij. Er is wel een keer gesproken met Ronnie Brunswijk, maar de samenwerking is niet tot zijn recht gekomen. Nu er vonnis is gewezen in de kwestie van het voorzitterschap gaat de partij proberen weer om contact te leggen met de ABOP en haar herinneren aan de overeenkomst, aldus Palisie.

VP 

error: Kopiëren mag niet!