Arshad Nankoe over zijn carrière in de muziekwereld

Een talentvolle Surinamer is Arshad Nankoe. De zanger heeft een aantal songs op zijn naam staan en vertelt het volgende in een gesprek met Dagblad Suriname. Nankoe is geboren en getogen in ons rijstdistrict, Nickerie. Hij had in zijn jonge jaren een dj set en heeft altijd ervan genoten dat hij muziek kon maken voor de gezelligheid. Vanwege zijn baan als truckchauffeur kwam hij haast dagelijks richting Paramaribo. Tijdens zijn rit baalde hij en begon op den duur mee te zingen met de songs op de radio. Dit gebeurde jaren, tot hij op een dag werd benaderd door een goede vriend om te zingen in de karaoke kamer van Regency. Tot zijn verbazing kreeg hij veel complimenten van alle aanwezigen. “Vervolgens heeft een goede vriend mij gestimuleerd om verder te gaan met zang.” In 2015 heeft Nankoe geïnvesteerd in een muziekinstallatie en sound en heeft toen zijn eigen DJ genaamd Boss Beatz opgezet. Hij heeft voortgezet met muziek, samenwerkingen aangegaan en verkreeg zijn bekendheid in Nickerie en Paramaribo. In 2017 heeft hij zijn eerste album genaamd Junoon E IshQ, uitgebracht. Hierop staat een aantal coversongs die origineel zijn gezongen door de legendarische zanger Mohammed Rafi. In 2018 was het tijd voor een cover van het nummer Musafir. Voor het jaar 2021 heeft de artiest gewerkt aan projecten van The Boss Promotions & KRS Royal. Het gaat om covers van de songs Bhula hua Fasana (sad) en Jaadu teri nazar( bubbling stijl ) op de muziek van Devin Beats. De songs zijn al uitgebracht, en te bekijken en beluisteren via YouTube. Arshad Nankoe heeft als doelstelling om Nickerie bekendheid te geven en ook internationaal te gaan. Een speciale dank namens de zanger gaat uit naar een ieder die hem ondersteund.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!