Politie Para kent geen pardon voor overtreders avondklok en snelheidsduivels

Het is de politie van Para opgevallen, dat mensen naar reactieoorden in het district gaan om uitbundig te feesten. Ondanks de Covid-19 maatregelen worden dansparty’s georganiseerd met bekende muziekformaties, aldus het Korps Politie Suriname vrijdagmiddag 10 september.

De politie van Para zal, met ondersteuning van andere politie eenheden, hard optreden tegen feestvierenden, eigenaren of beheerders van recreatieoorden en leden van muziekformaties. Inbeslagneming van muziekinstrumenten en/of geluidsinstallaties is niet uitgesloten. Overtreders zullen fikse boetes opgelegd krijgen, zo waarschuwt de politie.

De politie zal ook optreden tegen snelheidsduivels die illegale “car races” houden op de Desire Delano Bouterse Highway en op de Afobakaweg. Automobilisten die zich hieraan schuldig maken brengen niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook andere weggebruikers en passieve deelnemers die langs de weg staan te kijken naar deze races.

De politie zal, binnen de wettelijke bevoegdheden die zij heeft, hard optreden tegen de racers en de toeschouwers. De auto’s zullen ter herkeuring in beslag worden genomen, omdat politie ervaring leert dat de motoren van de auto’s worden opgevoerd om hoge snelheden te kunnen halen.

Elke burger die wangedrag vertoont op de openbare weg brengt de openbare orde en veiligheid in Suriname in gevaar.

error: Kopiëren mag niet!