Jongeren vertellen over hun vakantieplannen

De redactie van Dagblad Suriname vroeg enkele jongeren wat hun plannen zijn voor de vakantieperiode.

Naomi zit op het NATIN en vertelt, dat ze tot en met oktober nog bezig is met de school. “Pas eind oktober heb ik mijn diploma uitreiking en in de tijd dat iedereen vakantie heeft krijgen wij dus de tijd om ons afstudeerproject/ afstudeerverslag te maken en ook moeten we nog een ontwerptekening maken. Maar, ik ben natuurlijk niet elke dag constant bezig daarmee. Dus dan ben ik bezig met m’n kralenwerk. Ook ben ik alvast op zoek naar een baan, ik wil misschien ook weer een beetje bezig zijn in de tuin.”

Naomi hoopt ook, dat er voorlopig geen lockdown meer komt, zodat ze ook af en toe met een kleine groep kan volleyballen. Op dit moment is Naomi ook bezig met haar truck rijbewijs, theorie heeft ze al gehaald en ze is van plan om ook praktijklessen te nemen. “Als het lukt wil ik wel tenminste een keer ergens gaan zwemmen, even ontspannen. In de vakantie probeer ik meestal altijd een beetje productief te zijn en me tijd goed te gebruiken”, aldus Naomi.

Gennely zegt, dat ze van plan is om een vakantiejob te zoeken, zodat ze wat kan verdienen om schoolspullen te kunnen kopen. Soraya vertelt, dat ze geen vakantieplannen heeft. “In deze Corona-periode moet je ook voorzichtig zijn. Behalve Corona moet er ook rekening gehouden worden met de stijgende prijzen. Dat zorgt ervoor dat we niet echt uit kunnen gaan.”

Een jongeman geeft aan, dat hij vanwege de hoge bustarieven voorlopig niet kan werken en dus nog zal kijken wat hij kan doen in de vakantie. “Door Covid en de situatie in het land kun je ook bijna nergens gaan, want voor alles heb je geld nodig.” 

Nog enkele jongeren geven aan dat ze een vakantiejob proberen te vinden, zodat ze wat geld kunnen verdienen in deze periode. Wat heel duidelijk naar voren komt is dat de vakantieperiode niet meer hetzelfde is als vóór de Covid-pandemie. Voorheen verheugden de jongeren zich op de vakantieperiode. De situatie in het land is heel drastisch veranderd, ook jongeren ondervinden de gevolgen hiervan. Veel jongeren moeten in deze periode keihard werken om aan hun eigen centjes komen, zodat ze het wat lichter kunnen maken voor hun ouders. Genieten van de vakantie is voor veel jongeren niet echt in het vooruitzicht gesteld.

SK

error: Kopiëren mag niet!