Haastwerk in Nickerie

De landbouwers van Nickerie, te Nanipolder, geven aan dat een weg wordt bezand, maar dat dit niet naar wens verloopt.  “Juist deze mensen moeten hard werken en ervoor zorgen dat heel Suriname een bordje rijst op tafel heeft, maar juist deze groep krijgt bijna geen input”, zegt een ressortraadslid (rr).

De oogsttijd is begonnen, laat de man weten. In een video zegt hij, dat Nickerie “van ons samen” is en dat waar zaken niet goed gaan aan de bel getrokken moet worden. Volgens de rr-leden is niet de toegezegde 1.000 kuub zand gestort.

Landbouwers en ressortraadsleden zeggen dat slechts 6 vrachtladingen zijn gestort.  Per kuub wordt SRD 340 betaald en een winst van 35 procent berekend. Volgens de heren is het een kwestie van snel geld verdienen. “Money making” noemen zij het zelf. “Er zijn bedrijven die het voor SRD 280 willen leveren.” Onbekend is wie de aannemer is.

De ressortraadsleden zullen de districtscommissaris en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) aanschrijven, omdat het werk niet naar behoren is gedaan. De rr-leden maken hier werk van, omdat zij aangeven dat zij worden uitgescholden. “Dit wat geleverd is betreft geen zand, maar driekwart modder.” Volgens de mannen is er lapwerk geleverd. Het is daarom volgens hen een kwestie van “mekie monie”.

Ook te Brutopolder zijn er klachten. Een koker is niet goed geplaatst waardoor mensen daarachter verstoken dreigen te raken van water. “Er is geen onderlegger geplaatst, en het lijkt op haastwerk”, zegt een ressortraadslidlid. “Ik wil verhuizen, want wij worden uitgescholden”, zeggen de rr-leden.

Zij zeggen ook, dat wanneer de overheid het werk doet zij er niet bij worden betrokken. “Maar, wij krijgen wel de scheldwoorden”, besluiten zij. 

RB

error: Kopiëren mag niet!