Defensieminister Krishna Mathoera spreekt Amerikaanse militairen toe bij Southcom

Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft donderdag 9 september Amerikaanse militairen toegesproken op het hoofdkantoor van het Amerikaanse Southcom. Het United States Southern Command, gevestigd in Doral, Florida, is een van de elf verenigde strijdende commando’s in het Amerikaanse ministerie van Defensie. Zuid-Amerika en daarmee Suriname valt voor de Amerikanen onder het Southcom. De huidige commandant is Admiraal Craig Faller die eerder dit jaar in Suriname was. 

Tegenbezoek 

De Surinaamse delegatie is momenteel op tegenbezoek bij het Southern Command. Minister Mathoera is samen met legerbevelhebber Kolonel Henri van Axeldongen afgereisd naar Amerika.

De bewindsvrouw gaf via social media te kennen: “Warm welkom en heel goede gesprekken om de samenwerking verder uit te bouwen. In oktober krijgen we medische ondersteuning. De vruchtbare defensiesamenwerking met South Com heeft geresulteerd in de donatie van een volledig ingericht veldhospitaal. Dit hospitaal kunnen we inzetten voor Covid 19 patiënten, voor vaccinaties, voor evacuaties en zoveel meer. Deze ondersteuning wordt bijzonder gewaardeerd. Het is opgezet door onze eigen Surinaamse militairen op instructie van Amerikaanse militairen. Zij hebben heel goed werk verzet en zijn altijd klaar om te dienen.” 

Southcom melde het volgende via social media: “Southcom was vereerd om vandaag de Surinaamse minister van Defensie Krishna Mathoera te ontvangen. Ze ontmoette admiraal Craig Faller en commandanten om het versterken en uitbreiden van het defensie partnerschap tussen de VS en Suriname te bespreken. Suriname is een gewaardeerde regionale veiligheidspartner. De Surinaamse minister heeft aldaar ook militairen toegesproken:  “Vrouw zijn mag nooit een obstakel zijn om succesvol te zijn” Tijdens een Women Peace and Security-evenement donderdag in Southcom, deelde de bezoekende minister van Defensie Krishna Mathoera haar ervaringen als strategische vrouwelijke leider met meer dan 38 jaar ervaring en nam deel aan een zeer interactieve vraag- en antwoordsessie met aanwezig commando personeel en echtgenoten”, aldus Southcom. 

error: Kopiëren mag niet!