Covid-19 OMT gaat communicatie naar samenleving verbeteren

Het Covid-19 Outbreak Management Team (OMT) gaat een andere communicatiestructuur toepassen naar de samenleving en de media toe. Dit zeio Sunita Nannan Panday-Gopisingh, medisch directrice van het ‘s Lands Hospitaal, tevens voorzitter van de Stuurgroep Covid-Communicatie, tijdens een Covid-19-persconferentie donderdag, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname vrijdag 10 september.

Ze zei, dat de structuren bestaan uit een stuurgroep en een expertpanel waarmee tweewekelijks contact wordt onderhouden om het OMT te adviseren. “Er is ook een screeningscommissie, die producten die naar de samenleving gebracht worden, screent op inhoud, vorm en kwaliteit,” sprak Nannan Panday-Gopisingh. 

Met korte filmpjes zal op creatieve manieren aangegeven worden waarom vaccineren belangrijk is. Er is een aantal producties gereed die met de samenleving en de media gedeeld zal worden. Het gaat onder andere om filmproducties met artsen, zwangere vrouwen en kunstenaars. De voorzitter van de stuurgroep zei ook, dat er meer materiaal gedeeld zal worden, zoals flyers en filmpjes over de Delta-variant. Verder is een filmpje gemaakt van een zanger die terug naar het normale leven wil.

In dit verband zal de stuurgroep ook met andere betrokkenen op het gebied van Covid-communicatie samenwerken. “Wij houden dat een beetje bij en vragen de verschillende actoren om samenwerking. We proberen dan de burgerij, de samenleving en media erbij te betrekken om met z’n allen te kunnen werken aan het doel waar we naar toe streven. Dat is dat we met z’n allen het Covid-19-virus goed kunnen weerstaan”, aldus Nannan Panday-Gopisingh.

Volgens haar zal de Covid-19-persconferentie nu wekelijks gehouden worden, met wisselende sprekers. De stuurgroep zal zoveel mogelijk mensen uit het veld aan tafel proberen te krijgen.

error: Kopiëren mag niet!