Wettelijke voorrangsregeling ambulance, politie- en brandweervoertuigen

Naar aanleiding van een bericht zaterdag 4 september op een nieuwssite, waarin een ambulancechauffeur aangeeft dat een presidentiële colonne geweigerd heeft hem voorrang te verlenen, reageert het Korps Politie Suriname donderdag 9 september als volgt:

Volgens artikel 10 lid 7 van de Rijwet (voorrangsregeling) wordt de volgorde van voorrang bepaald, als het gaat om motorrijtuigen ten dienste van de politie, de brandweer en ambulance etcetera.

Artikel 10 lid 7 regelt de volgorde van voorrang.

Het verlenen van de vrije doorgang is verplicht voor motorrijtuigen ten dienste van de politie met zwaailicht en loeiende sirene, van een brandweerwagen met zwaailicht met loeiende sirene of van de ambulance met zwaailicht en loeiende sirene, van een begrafenisstoet en van een politie – en militaire colonne.

De genoemde categorieën hebben in de volgorde waarin zij zijn opgesomd voorrang boven elkander.

error: Kopiëren mag niet!