Bond SWWO verscherpt acties

“We gaan minder water pompen” 

De Surinaamsche Waterleiding Werknemersorganisatie (SWWO) en de directie hebben tot nu toe geen overeenstemming kunnen bereiken over de eisen van de werknemers. Dit laat Dwayne Cairo ondervoorzitter van de bond weten.

De leden hebben geen resultaten kunnen bereiken na gesprekken met de directie in opdracht van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Eerder hebben de leden ook hun beklag gedaan bij de vicepresident.

Los van de perikelen is er momenteel ook sprake van een dispuut over het voorzitterschap van de bond bij de SWM.

Vrijdag is tijdens een ALV besloten om weer in actie te gaan, dat zou maandag zijn geweest. Een bod van het bedrijf werd niet geaccepteerd. Cairo laat echter weten, dat woensdagmiddag om 16.00 uur de staking andere vormen zou aannemen, omdat de directie opnieuw hetzelfde bod heeft gedaan. “De leden hebben gezegd nee.”

Vanaf woensdagmiddag zou er minder water gepompt worden. “De directeur zal wel mensen inzetten om de stations te bemannen, maar in hoeverre hij dat volledig kan doen, dat weet ik niet”, zegt Cairo. Hij zegt het ongemak bij de samenleving te begrijpen, “maar de rek bij onze leden is er ook uit. Zij moeten ook hoge kosten maken om naar het werk te kunnen gaan”, aldus Cairo. 

RB

error: Kopiëren mag niet!