Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elke huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid.

Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had Sambal teri

Recept: Antroewa met gerookte vis

Ingrediënten:  8 antroewa’s, 100 gr. gerookte vis, 2 teentjes knoflook, ½ uitje, 2 eetl. gekruide ketjap, 1 tomaat, mesp. Trassi, 4 eetl. Olie, 2 eetl. Suiker, 1 groot kippen bouillonblok

Bereiding

De antroewa’s wassen en aan de bovenkant waar de steel zit ongeveer 1 cm. uithollen. De antroewa’s in smalle repen snijden. Olie heet maken, hierin de stukken bakken, de fijngemaakte knoflook, trassi, tomaat, ui en de antroewaschijfjes erbij doen. ½ glas water toevoegen, de ketjap, de suiker en het bouillontablet. De antroewa ongeveer 15 min. stoven.

(Bron recept: sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!