Echtpaar Satram-Asiran gehuldigd voor gouden huwelijk

Het echtpaar Satram- Asiran heeft het feit mogen gedenken, dat ze 50 jaar terug zijn getrouwd. Het Burger Informatie Centrum van Commissariaat Wanica Zuid-Oost heeft de volgende informatie vrijgegeven.

Lloyd Amatoeloes en mevrouw Anuska Beukenhout en de Assistent Bestuursopzichter de heer Bhoewar, vertegenwoordigden de districtscommissaris. Het echtpaar mocht een bloemstuk, een felicitatiekaart en een ingelijste foto in ontvangst nemen. De financiele middelen die gepaard gaan bij zo’n mijlpaal worden overgemaakt naar een bankrekeningnummer opgegeven door het echtpaar.

Echtgenoot Harkisoen Satram is geboren op 5 november 1951 in het district Suriname. Hij komt uit een gezin van 6 kinderen waarvan hij het 3e kind is. Na de GLO school te hebben doorlopen, bezocht hij het ULO en de Ambachts school.  Zijn loopbaan starte hij een jaar bij de meubelwinkel Madjoe. Hij startte ook met een politieopleiding, maar vanwege een staking had hij het niet kunnen afronden. Door die staking werd hij overgeplaatst naar het ministerie van Economische Zaken als beveiligingsambtenaar waar hij 9 jaren diende. Hierna vroeg hij weer een overplaatsing aan, maar naar het ministerie van Justitie en Politie waar hij ook als beveiligingsambtenaar diende tot zijn pensionering. Als hobby heeft hij voetballen en dammen.

Echtgenote Amirullah Asiran is geboren op 16 april 1953 in het district Saramacca. Zij bezocht het GLO. Na het huwelijk is zij altijd huisvrouw geweest en had zij de zorg over het gezin.

Het echtpaar heeft zelf voor elkaar gekozen. Op 5 september 1971 te Paramaribo stapten zij in het huwelijksbootje. Het echtpaar heeft 1 zoon en 3 dochters, 13 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Als één van de hoogtepunten geven zij aan, blij te zijn dat ze in goede gezondheid mogen verkeren. Als geloofsovertuiging belijden zij het Hindoe geloof. 

error: Kopiëren mag niet!