Bottas van Mercedes naar Alfa Romeo

Valtteri Bottas rijdt de komende jaren voor het Formule 1-team van Alfa Romeo. Beide partijen zijn een meerjarig contract overeengekomen.

De switch van Bottas van Mercedes naar Alfa Romeo hing al weken in de lucht. 

De Fin (32) debuteerde in 2012 bij Williams en maakte na 2016 de overstap naar Mercedes, waar hij wereldkampioen Nico Rosberg verving. De afgelopen twee seizoenen eindigde hij als tweede in de WK-stand achter Lewis Hamilton. Bij Alfa Romeo vervangt Bottas landgenoot Kimi Räikkönen.

Hamilton zal op zijn beurt bij Mercedes vanaf volgend jaar worden vergezeld door George Russell, die de overstap gaat maken van Williams naar het topteam. Die deal is nog niet officieel aangekondigd.

Hamilton roemt Valtteri Bottas als de beste teamgenoot die hij heeft gehad. De Finse Formule 1-coureur maakte maandag bekend dat hij na dit seizoen Mercedes verruilt voor Alfa Romeo.

Hamilton werd de afgelopen vier jaar wereldkampioen in de Formule 1 met Bottas als ploeggenoot. De Fin eindigde ook als tweede in het WK in 2019 en 2020. Hamilton zei op social media dat hij er trots op was dat hij met Bottas had samengewerkt. “Hij is de beste ploeggenoot geweest en het was een voorrecht om met hem te werken.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: