Echtpaar Jahangir-Janmahomed viert gouden huwelijk

Het echtpaar Jahangir-Janmahomed heeft het feit mogen vieren, dat ze 50 jaar geleden zijn getrouwd. Het Burger Informatie Centrum van Commissariaat Wanica Zuid-Oost laat weten, dat het echtpaar bezoek heeft gehad van districtssecretaris Stephen Dompig, de adjunct districtssecretaris Sanches Revenna en de ressortleider van Domburg, Bestuursopzichter Monique Fonkel.

De felicitaties zijn overgebracht aan het echtpaar met de overhandiging van een bloemstuk, een felicitatiekaart en ingelijste foto. De middelen die gepaard gaan met zo’n gouden huwelijk worden overgemaakt op een bank rekeningnummer opgegeven door het echtpaar.

Echtgenoot Abdoel Ghaffar Jahangir-Janmahomed is geboren in het district Paramaribo op 8 februari 1948. Hij heeft de lagere school doorlopen. Hij komt uit een gezin van 6 kinderen, waarvan hij het 5e kind is. Al vroeg startte hij zijn loopbaan als installateur, waarna hij als voorman benoemd werd bij de International Telephone & Telegraph Corporation. Hij vervolgde zijn loopbaan voor ongeveer 13 jaren als telefoon operator bij Suralco. Daarna heeft hij 3 jaren gewerkt als bewaker bij Covab.

Echtgenote Gairoen Nisa Janmahomed is geboren in het district Suriname op 12 april 1952. Zij bezocht de lagere school en daarna de Mulo-school. Na het huwelijk is zij altijd de motor van het gezin geweest.

Het huwelijk is gearrangeerd. Het koppel stapte op 29 augustus 1971 in het huwelijk. Zij zijn de trotse ouders van 2 zonen. Verder hebben zij 3 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Het echtpaar gaf aan dat het opzetten van hun eigen woning en hun gouden huwelijk enkele van de belangrijke hoogtepunten zijn in hun leven. Echtpaar Jahangir belijdt de moslim geloof alwaar zij verbonden zijn aan de Stg. Shamsul Islam moskee aan de Indira Gandhiweg. Planten van groente en het kweken van kippen en doksen zijn de huidige activiteiten waarmee het echtpaar zich bezig houdt. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!