Coronavirus spelbreker WK-kwalificatiekrakerBrazilië en Argentinië

De WK-kwalificatiekraker tussen Brazilië en Argentinië zondag 5 september is uitgelopen op een bizarre farce. De wedstrijd in de Arena Corinthians in São Paulo is na een paar minuten onderbroken door officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten, die enkele Argentijnse spelers van het veld wilden halen. De wedstrijd is uiteindelijk definitief gestaakt.

Voorafgaand aan de wedstrijd ontstond er een rel rondom vier Argentijnse internationals die bij Engelse clubs spelen. Het zou gaan om Emiliano Buendia, Emiliano Martinez (beiden Aston Villa), Giovani Lo Celso en Cristian Romero (beiden Tottenham Hotspur).

Volgens de Braziliaanse coronaregels dienen passagiers die in de afgelopen veertien dagen in Groot-Brittannië zijn geweest, bij aankomst in Brazilië eerst twee weken in quarantaine te verblijven. Volgens de Braziliaanse autoriteiten hebben de vier Argentijnen hun reisdocumenten onjuist ingevuld. Het kwartet dient op last van de Braziliaanse overheid in isolatie te gaan en het land zo snel mogelijk te verlaten, zonder verder aan enige activiteiten deel te nemen.

Het leek met een sisser af te lopen, omdat de vier spelers ‘gewoon’ met de nationale ploeg afreisden naar het stadion, drie van hen stonden zelfs in de basis. Na een paar minuten kwamen er echter enkele officials van de gezondheidsdienst het veld op, om de genoemde spelers van het veld te halen. “We zijn hier al drie dagen, maar jullie wachten tot de wedstrijd bezig is om plots jullie gezag te tonen?”, zei een woedende Lionel Messi bij het verlaten van het veld, verbaasd over de bizarre gang van zaken in São Paulo. Later werd bekend dat de wedstrijd definitief is gestaakt en op zondagavond in ieder geval niet meer wordt hervat. 

Ook de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni snapte niets van de interventie. “Dit maakt me heel droevig. Ik wil geen schuldige aanwijzen. Maar wat er ook is gebeurd, dit was niet het moment voor deze interventie. Dit had een feest moeten worden voor iedereen. Ik wil dat de mensen in Argentinië begrijpen dat ik als coach mijn spelers moet verdedigen. Op geen enkel moment is ons verteld dat zij de wedstrijd niet konden spelen. We wilden de wedstrijd spelen, net als de de spelers van Brazilië”, liet Scaloni via het Twitter-account van de Argentijnse bond weten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: