SRD 425 miljoen toegewezen bij termijn deposito veiling

Bij de termijn deposito veiling op woensdag 1 september heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) een bedrag van SRD 425 miljoen toegewezen tegen een rente van 14,8 %. Het totaal bedrag dat op de veiling werd gebracht was SRD 700 miljoen.

De algemene banken hebben dus SRD 275 minder dan het OMO volume (Open Markt Operatie) geboden. Er waren bij de veiling van woensdag in totaal zes biedingen. De termijn deposito’s hebben een looptijd van een week.

De CBvS heeft de dag ervoor, op dinsdag 31 augustus, een termijndeposito veiling van één dag als “fine tune” instrument onder de algemene banken gehouden. Ze heeft daarbij een bedrag SRD 160 miljoen geveild. De banken hadden in totaal SRD 210 miljoen geboden. De toegewezen rente bedroeg 13,1%.  

Bij de reguliere veiling vorige week woensdag 25 augustus bedroeg het OMO-volume SRD 650 miljoen. Door de banken is toen in totaal SRD 525 miljoen geboden welke volledig is toegewezen. De toegewezen rente bedroeg 13,9 %.

error: Kopiëren mag niet!