Nederland blijft Suriname kwalificeren als zeer hoog risico gebied, maar niet meer als ‘variant land’

Vanaf zaterdag 4 september om 0.01 uur zijn er geen ‘variantlanden’ meer, zeerhoogrisicogebieden met een zorgwekkende virusvariant. Voor zestien landen in Zuid- en Midden-Amerika en Zuid-Afrika golden de afgelopen tijd extra maatregelen. Deze landen vallen vanaf 4 september 0.01 uur onder de hoogrisicogebieden of zeerhoogrisicogebieden, zo meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het gaat om Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Paraguay, Peru en Uruguay (aangewezen als hoogrisicogebied); en Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Suriname, Venezuela en Zuid-Afrika (aangewezen als zeerhoogrisicogebied).

Reizigers die volledig gevaccineerd zijn, of onder een andere uitzondering van het EU-inreisverbod vallen, mogen vanaf 4 september 0.01 uur vanuit deze landen de EU inreizen. Ook verdwijnt de dubbele testplicht. Wel moeten deze reizigers zich houden aan de overige maatregelen:

Voor de landen die zijn aangewezen als hoogrisicogebied zijn dat een coronabewijs (een testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs) en de gezondheidsverklaring.

Voor de landen die zijn aangewezen als zeerhoogrisiogebied zijn de maatregelen een verplicht testbewijs (geen herstelbewijs of vaccinatiebewijs), quarantaineplicht en de gezondheidsverklaring. 

Het EU-inreisverbod gaat om 4 september 0.01 uur in, de quarantaineplicht om 4 september 9.00 uur en de testverplichtingen op 6 september om 9.00 uur.

Vanaf 4 september 2021 is Suriname niet meer aangewezen als een land met een zorgwekkende variant, maar het land blijft zeerhoogrisicogebied. Reis alleen naar Suriname als het noodzakelijk is. Als u vanuit Suriname naar Nederland reist, moet u zich voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent), moet u een quarantaineverklaring bij u hebben en moet u bij thuiskomst verplicht in (thuis)quarantaine, aldus het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

error: Kopiëren mag niet!