Stressmomenten in het verkeer

Stressmomenten in het verkeer komt iedereen wel eens tegen. Dat is de mening van mensen in gesprek met Dagblad Suriname. Er zijn sommigen die zelfs beweren, dat zij soms de verkeersregels vergeten door de dagelijkse beslommeringen waarmee zij te maken hebben.

Zo vertelt een burger, dat dit hem onlangs in het verkeer overkwam en de veroorzaker van de gevaarlijke situatie zijn excuses aanbood terwijl die eraan toevoegde dat “het door de situatie in het land” komt. Hierop reageert een NATIN-student dat mensen gewoon een excuus zoeken. Wel komt hij veel stressmomenten tegen. Hij noemt het rechts afslaan van buschauffeurs op de Jagernath Lachmonstraat vanaf de middenbaan als voorbeeld. Daarbij haalt hij ook aan, dat mensen altijd haast hebben in het verkeer.

Een bromfietser bevestigt dit. Deze zegt dat haast niet goed is. Hij werd kort daarvoor ook zelf bijna aangereden op de Domineestraat bij het afslaan, om te parkeren. “Met bromfietsers wordt geen rekening gehouden in het verkeer”, zegt de jongeman. “Je krijgt zelfs geen kans om voorbij te rijden van de autobestuurders.” De bromfietser geeft wel eerlijk toe, dat ook hij soms een ‘kans’ neemt in het verkeer en dan gehaast inhaalt. “Vooral als ik te laat ben voor het werk”, zegt hij tot slot.
RB

error: Kopiëren mag niet!