OM weet niets van aanbod ‘underground’ om gestolen ‘Bouterse’-wapens in te leveren

Het Openbaar Ministerie, OM, heeft woensdag 1 september tegen de redactie van Dagblad Suriname gezegd, dat het OM niet op de hoogte is van ‘enig aanbod uit de underground om de wapens in te leveren’. Hiermee reageert het Openbaar Ministerie op door oud-president Desi Bouterse dinsdagmiddag, tijdens een door hem belegde persconferentie gedane uitspraken.

Bouterse zei tijdens zijn persconferentie, dat zijn kleinzoon Walter Bouterse, die zelfmoord pleegde, samen met zijn comparanten wapens uit de wapenkamer in de woning van Bouterse had gestolen. De voormalige president stelde, dat de onderwereld zich georganiseerd heeft en bereid is de gestolen wapens terug te geven. Deze wapens behoren het Nationaal Leger toe. Maar, vanuit de regering en het Leger zijn er volgens hem geen stappen ondernomen. De onderwereld heeft besloten de wapens terug te geven, maar onder voorwaarden.”Men wil blijkbaar de wapens niet terug”, stelde Bouterse. Volgens hem worden er links, rechts mensen opgepakt. Maar het lijkt alsof zij het willen doen overkomen alsof Bouterse of de NDP betrokken is bij die wapendiefstalzaak. Bouterse stelde ook, dat men in het ‘veld’ weet bij welke groep de wapens liggen.

Met betrekking tot de actuele stand van zaken in de zaak rond de diefstal van de wapens laat het OM weten, dat zij de bewaring heeft gevorderd van zes van de zeven verdachten.

“Heden is de advocaat van een der verdachten in beroep gegaan tegen de beslissing van de rechter-commissaris ex artikel 54c Wetboek van Strafrecht. Het Hof heeft het verzoek toegewezen en heeft de onmiddellijke invrijheidstelling van die verdachte gelast”, aldus het Openbaar Ministerie tegenover Dagblad Suriname.

PK

error: Kopiëren mag niet!