Moderna vaccins in Suriname zijn veilig

Momenteel wordt een bericht verspreid via internationale media dat badges van het Moderna-vaccin zijn beschadigd. Het ministerie van Volksgezondheid heeft Moderna-vaccins ontvangen met badgenummer 3003604. Dit betreft een Europese zending en niet de Japanse lading, waarover nu veel ophef is. In de badges uit Japan met de nummers 3004667, 3004734 en 3004956 zijn onregelmatigheden aangetroffen, zo meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Zwangeren wordt gevraagd om informatie na te lezen via de beschikbare kanalen van het ministerie van Volksgezondheid, om voorzien te worden van de juiste informatie. Het beschermen van moeder en kind is in deze Covid-19 pandemie urgenter dan daarvoor. Zwangeren kunnen namelijk niet alleen worden blootgesteld aan het Covid-19 virus, maar ook hun kind als er niet preventief wordt opgetreden. Wereldwijd is men reeds gestart met het toedienen van vaccins aan zwangere vrouwen om hun gezondheid en dat van het kind te bevorderen. 

Ook voor de zwangeren gelden de MoHaNa-protocollen, om de handen regelmatig te ontsmetten, drukke plekken te vermijden en onderling een minimale afstand van anderhalve meter aan te houden.

Het ministerie van Volkgezondheid werkt ook in deze pandemie aan het ontwikkelen en implementeren van processen om de gezondheid van alle burgers te bevorderen.

Voor meer informatie bezoek de website www.laatjevaccineren.sr of de Facebookpagina NCT of neem telefonisch contact op met Angela van der Kooye, +597-8963726. 

error: Kopiëren mag niet!