Aantal inschrijvingen HBO Bestuurskunde en Overheidsmanagement verruimd

Door de grote animo en aanmelding voor de Hogere Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBO B&O) voor het collegejaar 2021-2022 van de afdeling Vorming & Opleiding van het ministerie van Binnenlandse Zaken, is besloten het aantal beschikbare plekken te verruimen.

Dit besluit is genomen in samenspraak tussen minister Bronto Somohardjo en HRM-directrice Jacintha Thomas-Alfaisie.

Voor Paramaribo is er nu plek voor 80 ambtenaren in plaats van 60, terwijl in Nickerie 45 ambtenaren in plaats van 30 zich verder kunnen specialiseren tot hoger kader, zodat zij ingezet kunnen worden op Bachelor niveau binnen de overheid.

Na succesvolle afronding van deze opleiding zijn deze professionals in staat om (complexe) maatschappelijke vraagstukken aan te kunnen pakken, beleid formuleren en leidinggeven in de (semi) publieke sector.

De BiZa-minister accentueert dat een goed opgeleid ambtenarenapparaat in het voordeel werkt voor heel Suriname. Immers, staat in een IDB-rapport aangegeven dat het met een inefficiënt ambtenarenapparaat wel 220 jaren duurt om het BBP van een land te verdubbelen, terwijl het bij een efficiënt en goed opgeleid ambtenarenapparaat ‘slechts’ 20 jaren duurt                                                                                                                                          TTussen 16 – 20 augustus hebben ambtenaren van de diverse ministeries in Paramaribo en Nickerie zich geregistreerd voor deze hoge ambtenaren opleiding. In de hoofdstad was de interesse 215, terwijl in het westen dat 43 ambtenaren waren. Aangezien het quotum voor Paramaribo is overschreden zal er een numerus fixus plaatsvinden.

De studenten die door de loting worden toegelaten tot de 2021-2022 HBO B&O zullen in de gelegenheid worden gesteld om zich in te schrijven op een nog te bepalen tijdstip, zo meldt de afdeling Vorming en Opleiding woensdag 1 september.

error: Kopiëren mag niet!