9-jarig meisje overlijdt in AZP na te zijn aangereden door auto

De 9-jarige Antyshia Lynch is dinsdag in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, overleden aan verwondingen opgelopen op vrijdag 27 augustus toen zij tijdens het oversteken van de Welgedacht A Weg door een personenauto werd aangereden. Dit meldt het Korps Politie Suriname woensdagmiddag 1 september.

Het meisje liep zware verwondingen op en werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het A.Z.P. 

Agenten van de afdeling Verkeersunit van regio Midden die na de melding van de aanrijding de locatie aandeden, constateerden dat de personenauto over de Welgedacht A Weg reed. De auto kwam vanuit de richting van de Indira Gandhiweg en reed richting de Magentakanaalweg. Op het moment dat een ander voertuig vanuit tegengestelde richting en de andere auto ter hoogte van de Misserweg passeerde, stak de scholiere Antyshia Lynch de weg over. Het meisje werd daarbij aangereden door de 33-jarige automobiliste en liep zware verwondingen op.

Het rijbewijs van de bestuurster, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, werd ingevorderd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het lichaam van het meisje door de politie ter obductie in beslag is genomen.

Het dossier ter zake zal voor verdere afhandeling worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!