President Santokhi van 5 tot 13 september op werkbezoek in Nederland, maar formeel bezoek is 8 en 9 september

President Chandrikapersad Santokhi brengt aan het hoofd van een regeringsdelegatie van 5 tot en met 12 september een werkbezoek aan Nederland. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft tijdens een maandag 31 augustus gehouden persconferentie aangegeven dat het formeel bezoek aan Nederland is op 8 en 9 september. Op 10 en 11 september is er een speciaal programma ingedeeld om samen met de Surinaamse diaspora van gedachten te wisselen over verschillende maatschappelijke vraagstukken. 

Santokhi zal een tête-à-tête hebben met demissionair minister-president Mark Rutte. 

De regeringsleider reist met een, aldus de Communicatie Dienst Suriname, ‘functionele delegatie’ bestaande uit de ministers Ramdin, Armand Achaibersing van Financiën en Planning, Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV,) die al in Nederland is, zal zich voegen bij de delegatie. 

De bewindslieden zullen uitgebreide gesprekken voeren met hun Nederlandse counterparts. De delegatie zal ook ontvangen worden door de Eerste- en Tweede Kamer. President Santokhi zal een toespraak houden in aanwezigheid van leden van beide Kamers.

De banden met het voormalige moederland zijn na ruim tien jaar hersteld. Suriname en Nederland hebben een historische band en zullen vanuit het oogmerk van volwaardige partners onderhandelen om diverse samenwerkingen aan te gaan en bestaande partnerschappen te intensiveren.

Er staan verder bezoeken op het programma aan diverse instituten, organisaties, non-gouvernementele organisaties en het bedrijfsleven. De regering zal het belang van de Surinaamse natie bij elke onderhandeling bovenop stellen. De president zal tijdens zijn bezoek aan de zusterorganisatie van het Diaspora Instituut Suriname (DIS), namelijk het Diaspora Instituut Nederland (DIN), installeren.

error: Kopiëren mag niet!