PECS-voorzitter Muntslag: De sector op verantwoorde wijze opstarten

De voorzitter van de stuurgroep van het Platform voor Entertainment & Cultuur in Suriname (PECS), Bryan Muntslag, heeft een update betreffende entertainment en cultuur in Suriname. In gesprek met de krant vertelt Muntslag, dat hij een gesprek heeft gehad op het ministerie van Volksgezondheid om de entertainment-, events- en cultuur-sector op een verantwoorde wijze op te starten, maar steeds rekening houdend met de geldende Covid-protocollen.

PECS heeft dit dringende verzoek gedaan om de talloze events die toch thans plaatsvinden uit de illegale sfeer te houden. Tevens kan hiermee het verzoek vanuit de bevolking om in kleine sfeer onder de fungerende protocollen huisevents te organiseren worden ingewilligd.  Het huidig verzoek is om toestemming te verkrijgen voor uitoefening van het beroep van professioneel entertainer waarbij zij in mini ensembles van 2-3 personen kunnen optreden bij opengestelde outdoor terrassen en casino’s.

PECS is bereid zich te committeren om met gevaccineerde entertainers te starten waarbij outdoor protocollen voor de horeca leidend zullen zijn om crowding tegen te gaan. Het verzoek van de organisatie is thans in behandeling bij de Raad van Ministers. De bal ligt dus nu bij de regering om te beslissen.

Met de komst van de Covid-pandemie is het Platform voor Entertainment & Cultuur in Suriname (PECS) opgericht. De organisatie heeft vorig jaar protocollen aangeboden voor de entertainment-sector. Het zijn de protocollen waaraan men zich moet houden. Voor het organiseren zal men contact moeten maken met het OMT, Outbreak Management Team, of de betreffende districtscommissaris. Die zullen dan oordelen of de protocollen betreffende een event in acht genomen zullen worden. Vorig jaar december zijn de protocollen goedgekeurd. Dit was een positief resultaat in samenspraak met de autoriteiten. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!