Echtpaar Jokhoe over fitness en Bodytalk

Chanice Bhawan-Jokhoe verzorgt trainingen als een combinatie van yoga, weight training, zumba en cardio en danslessen. In gesprek met Dagblad Suriname zegt ze:

“Als koppel zijn we bezig met onze eigen sportschool, genaamd Bodytalk. Je kunt immers duidelijk zien aan iemands lichaam of die zich bezighoudt met trainen of niet.”

De danslessen zijn kathak, klassiek en Bollywood welke zij heeft gevolgd bij Hans Bhawan vanaf haar 7e jaar. Zodoende doet zij aan kennisoverdracht. Echtgenoot Viren Jokhoe is een gymtrainer geweest en verzorgt groeps- en privé trainingen voor zowel dames en heren. Het gaat om High Intensive Interval training gecombineerd met Cardio en weight training. Het koppel heeft als doel om de gemeenschap bewust te maken van hoe belangrijk sporten is voor iedereen. Het helpt tegen stress, ziektes, je bent gewoon jezelf.

“Bodytalk is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal met je bezig. Zij werken ook met een voedingsschema. Er wordt gelet op je gewicht en daarna is het werken naar je gewenste gewicht. Er is geen snelweg tot een healthy body, maar het is een procedure om je lichaam de nodige aandacht te geven. Tijdens de Covid-periode vorig jaar april hebben wij een mogelijkheid gecreëerd voor dames als heren om met inachtneming van de Covid-maatregelen te beginnen met trainingen. We hadden ons eigen ruimte, geheel open, genoeg ventilatie en per groep vijf mensen met een mondkapje. Zodoende hebben we toch nog geprobeerd het gezond te houden. Nadat de vaccinatie werd geïntroduceerd heeft Bodytalk een regel erbij moeten plaatsen, dat iedereen die bij ons komt trainen gevaccineerd moet zijn. Indien iemand ziek is of verschijnselen heeft blijft dan thuis voor twee weken of indien ze gaan swappen. De medewerking van alle deelnemers is er altijd geweest, zodoende heeft een ieder een handje bijgedragen om toch nog in zo een moeilijke periode te trainen.”      

Foto: Groep dames tijdens de training.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!