Septemberblad kalender Waldy Simson 1

De Amerikaanse veelzijdige kunstenaar Louis Comfort Tiffany heeft diverse unieke en zeer waardevolle bijdragen geleverd aan, onder andere, de glas in loodkunst. Bijdragen die terecht ertoe hebben geleid, dat de ontstane gemoderniseerde vorm van de glas in loodkunst naar hem vernoemd is geworden, Ook de veelzijdige, in Suriname geboren, kunstenaar Waldy Simson is vanaf het begin van zijn artistieke loopbaan, in Nederland, zwaar geïnspireerd geworden door, onder andere, de wereldse schoonheid van Tiffany kunstwerken.

Hang-, wand- en staande lampen, lichtobjecten, klokken, portretten en schilderachtige werken zijn slechts enkele van de vele soorten producten die Simson heeft mogen produceren binnen de Tiffany-kunst. Ook op het septemberblad van Kalender Waldy Simson 1 heeft een afbeelding van een Tiffany kunstwerk een plaats gekregen. ‘Dancing woman’ is de titel van het Tiffany kunstwerk. Voor de aanmaak van het kunstwerk heeft Simson gebruik gemaakt van rood en groen gekleurde stukken glas die hij met elkaar verbonden heeft met behulp van soldeertin. Daardoor is er een niet al te abstract, eindresultaat ontstaan op basis van het thema de dans.

Met een deel van de opbrengsten uit verkopen van exemplaren van Kalender Waldy Simson 1 zal het verrichten van sociaal werk in Suriname worden ondersteund. In de komende maand zal de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname, in de volksmond Blindenzorg genoemd, de eerste organisatie worden die via Kalender Waldy Simson 1 zal worden ondersteund. De ondersteuning zal binnen de onderwijssectie van Blindenzorg worden gebruikt.

Kalender Waldy Simson 1 staat geheel in het teken van door Simson geproduceerde kunst, is een perfect geschenk voor zowel personen en als voor organisaties, is zeker nog vier jaren en direct na aanschaf te gebruiken.

error: Kopiëren mag niet!