Rechtvaardig?

Op 28 juli 2021 ga ik voor labonderzoek en wordt voor de eerste keer ermee geconfronteerd, dat ik moet betalen, ook al ben ik vrijwillig verzekerde bij het SZF en betaal ik mijn premie op tijd. Ik moest eerst SRD 493 betalen.

De volgende dag begaf ik me voor info naar het SZF en kreeg instructies om met het hoofdkantoor van het lab contact op te nemen. Dat deed ik meteen en de week daarop mocht de nodige kwitantie en bijbehorende info ophalen die ik de week daarop bij het SZF moest indienen. Op maandag 2 augustus ben ik dus bij het SZF om de stukken in te dienen en al babbelende met andere burgers is er een seniore burger die voor haar labtest SRD 1.100 moest neertellen. Ze toog dus eerst naar het SZF op nuchtere maag om eerst info te halen, ondertussen is het reeds 11 uur geweest.

Na de mevrouw volgde ik om mijn stukken in te dienen en er werd mij verteld, dat ik mag uitkijken naar de restitutie op de opgegeven bankrekening. Zoals altijd omstreeks het midden van de maand heb ik op 16 augustus netjes mijn premie voor de volgende maand voldaan.

Vandaag merk ik op 19 augustus een restitutie van SRD 88,56 te hebben ontvangen van het SZF. Ik bel dus naar het SZF en het duurt zeker 30 minuten voordat ik eindelijk de receptioniste aan de lijn krijg die mij doorzet met de betreffende afdeling. Na aangegeven te hebben waar het om gaat wordt mij aangegeven dat ik met een andere afdeling doorverbonden zal worden. Ik vroeg wie ik aan de lijn zal krijgen en welk toestelnummer indien de verbinding verbreekt wat vaker, misschien zelfs bewust, gebeurt. Toestel 267 werd mij doorgegeven. Ik zal de naam van de persoon niet noemen. Alsof ik het van te voren wist bleef ik luisteren, maar niemand beantwoordde dat toestel. Nog 5x naartoe gebeld en aangehouden leverde ook niets op. Ondertussen was ik een uur bezig te bellen zonder succes.

Er was toch een bericht dat SZF verzekerden hun geld terug krijgen? Worden we weer in de maling genomen? Is dit behoorlijk bestuur van een regering of overheid? Hoelang zal dit nog doorgaan? Oh en we moeten niet klagen maar dragen? Tot in lengte van dagen?

Mogen we geen verklaring eisen. Is dit ook een manier waarop het volk weer de dupe wordt?

Verschrikkelijk toch!

J. Tilborg

error: Kopiëren mag niet!