Wereldevenementen gepland voor september

Elke maand publiceert Graphic News een Wereldagenda met komende evenementen die de wereld de komende maand vorm zullen geven. Evenementen in september zijn onder meer de federale verkiezingen in Duitsland, een snelle algemene verkiezing in Canada, de 20e verjaardag van 9/11 en de inhuldiging van de Arc de Triomphe door wijlen kunstenaar Christo.

September, China: De tests beginnen van een commerciële kernreactor die geen water nodig heeft om te koelen. De gesmoltenzoutreactor zou een aanvulling kunnen zijn op wind- en zonne-energiecentrales in de woestijnen en vlakten van China, waardoor de afhankelijkheid van kolencentrales wordt verminderd.

6 sep, VS: Netflix brengt een documentaire van vijf afleveringen in première op Inspiration4, ’s werelds eerste volledig civiele orbitale ruimtemissie. De show omvat de live lancering aan boord van een SpaceX Falcon 9-raket op 15 september.

11 sep, VS: Al-Qaeda-militanten veranderden 20 jaar geleden jets in massavernietigingswapens op een dag sinds kort bekend als 9/11. Rustige herdenkingen zullen het jubileum markeren.

15 september, Midden-Amerika: Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua en Costa Rica vieren de 200e verjaardag van de onafhankelijkheid van Spanje.

18 september, Frankrijk: De Arc de Triomphe in Parijs wordt door wijlen Christo in een glanzende blauwe stof gewikkeld in een postume installatie – de realisatie van een 60 jaar oude droom voor de kunstenaar en zijn overleden vrouw, Jeanne-Claude.

20 sep, VS: Covid-19-vaccinboosterschoten zullen op grote schaal beschikbaar worden gesteld te midden van toenemende Delta-variantinfecties. Gegevens geven aan dat de vaccinbescherming in de loop van de tijd afneemt.

20 september, Canada: premier Justin Trudeau houdt vervroegde algemene verkiezingen, aangezien peilingen aangeven dat zijn liberale minderheidsregering binnen bereik lijkt om een ​​meerderheid te vormen.

26 sep, Duitsland: Welke partij de federale verkiezingen ook wint, de stemming markeert het einde van een tijdperk waarin bondskanselier Angela Merkel na 16 jaar aan de macht terugtreedt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: