Verkeersveiligheidsmaand nog niet effectief

De verkeersveiligheidsmaand levert nog verre van een positief gevoel op. Vrijwel dagelijks zijn er beelden te zien van auto’s die stroompalen hebben geramd of voertuigen die in sloten zijn beland. Dit naast de verschillende ergere ongelukken, regelmatig met dodelijke afloop.

Het KSV, Korps Suriname Verkeersvrijwilligers, heeft ervoor gekozen om veel in de media te zijn om zoveel mogelijk mensen te bereiken, vertelt Sabrina Hasselbaink, vrijwilligster bij het KVS. Deze week wordt samen met sSichting Buurtontwikkeling Latour (STIBULA) in de buurten nagegaan welke verkeersrisico’s er zijn en wat er precies misgaat.

Het KSV is voorstander van betere controles van autokeuringen, maar ook zijn meer controles van de politie nodig. “Het KSV moet ook doorgaan met de bewustwording.”

Volgens Hasselbaink zouden bedrijven van wie het personeel grotendeels van de bromfiets gebruik maakt een cursus defence driving mogelijk moeten maken. “Trainingen volgen hierin maakt een groot verschil”, zegt zij.

Ook zouden mensen die voedsel bestellen erop gewezen moeten worden, dat hun bestelling niet binnen 10 minuten zal arriveren om te voorkomen dat de bezorgers op de bromfiets niet met grote risico’s in het verkeer rijden. Verder moeten ouders erop toezien, dat hun minderjarige kinderen geen toegang hebben tot het vervoermiddel van de ouders. Op deze manier wordt het joyriden beperkt.”

RB

error: Kopiëren mag niet!