Ryan Haripersad: “Durf te dromen en leef je droom”

Finalist van Mister Senior Netherlands 2021

Ryan Haripersad is van Surinaamse afkomst en neemt dit jaar deel aan Mister Senior Netherlands. De organisatie van het geheel ligt in handen van Mister International Netherlands (MIN).

De Mister Senior Netherlands wordt sinds 2018 gehouden. De finalist Ryan Haripersad uit Capelle vertelt in gesprek met Dagblad Suriname: “Ik zit zelf in de evenementen en het presenteren naast mijn werk doe ik best al lang. Ik deed onder andere presentatiewerkzaamheden bij grote evenementen, festivals, shows en verkiezingen en voor de lokale tv. Door het presenteren van deze verkiezing dacht ik: “Laat ik nou een keer meedoen!” Ik hoorde van veel mensen: “Waarom doe je zelf niet mee?” Vorig jaar zat ik nog in de jury. Ik heb met de National Director, Lyron Martina, gesproken of het wel verstandig is om mee te doen. Ik was bang voorgetrokken te worden, omdat ik erbij betrokken was. Hij heeft mij gezegd dat dat los staat daarvan. Ik ben gewoon kandidaat en op trainingen is hij gewoon mijn coach. Ik heb ervoor gekozen mee te doen voor bepaalde doelen.”

“Wij Hindoestanen willen ons best wel profileren. We zijn een kleine gemeenschap van ongeveer 250.000 Hindoestanen, maar zijn wel ingeburgerd en hebben goede banen. We zitten in de medische wereld en de zakenwereld en dat soort dingen. Maar we zijn weinig in de media, hoewel er best wat talenten rondlopen. Ik wil me inzetten als een soort ambassadeur voor onze gemeenschap. Daarnaast zet ik me in voor de ouderen. Ik zag ouderen in het verpleeghuis, waarvan de kinderen niet kwamen en vond dat verschrikkelijk om te zien. Ik wil vooral de jeugd oproepen om naar deze mensen om te kijken, een helpende hand te bieden en leuke dingen met ze te doen zodat ze niet vereenzamen.” 

“Durf te dromen en leef je droom” is zijn motto. De Mister Senior Netherlands 2021 verkiezing staat gepland voor 11 september in Barendrecht.

error: Kopiëren mag niet!