Luchtverkeerleiders krijgen training

Volgens het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident heeft Suriname een tekort aan gebrevetteerde luchtverkeersleiders en assistent luchtverkeersleiders. De luchtverkeersleiders moeten getraind en gevormd worden tot ‘Aerodrome & Aproche Controllers. Dit is nodig om de huidige Aerodrome & Aproche luchtverkeersleiders te kunnen laten doorschuiven, zodat zij de werkzaamheden op het gebied van Area control kunnen uitvoeren.

De Raad van Ministers heeft besloten om 10 luchtverkersleiders te laten trainen. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in de Raad van Ministers vergadering van 17 augustus 2021 goedkeuring gegeven voor de training van deze luchtverkeersleiders. 

Luchtverkeersleiders moeten conform de standaarden om de drie jaar een refresher training ondergaan. Nu zijn er geen instructeurs beschikbaar die opfris cursussen kunnen verzorgen. Instructeurs van de Civil Aviation Training Centre van Trinidad & Tobago zullen worden aangetrokken voor het verzorgen van de opfris cursussen.

error: Kopiëren mag niet!