Kapitaalvernietiging te Stoelmanseiland

Op Stoelmanseiland staat een half afgebouwd politiebureau. De aannemer is in 2014 gestart met de bouw en een paar maanden daarna zijn de werkzaamheden stopgezet. Het is nu helemaal overwoekerd. De gemeenschap wil weten waarom het bureau niet is afgebouwd. Waarschijnlijk, omdat de aannemer toen nog niet over zijn geld kon beschikken, zegt een bewoner uit het gebied. 

De behoefte aan de aanwezigheid van de politie in het gebied is bijzonder groot vanwege de vele berovingen die regelmatig plaatsvinden, zegt BEP-parlementariër Remi Kanape van Sipaliwini. 

Stoelmanseiland is het centrum van het bestuursressort Tapanahoni. Het heeft een airstrip, een gezondheidscentrum, twee basisscholen, een VOJ-school, een meteorologische dienst en een kantoor voor de bestuursdienst. De minister van Justitie en Politie en de districtscommissaris van Tapanahoni waren niet bereikbaar voor een reactie. 

Overigens werd dinsdag 24 augustus bekend, dat het ministerie van Justitie en Politie een multifunctioneel politiebureau gaat opzetten te Snesikondre….

VP

error: Kopiëren mag niet!