Iedereen in een rollercoaster

We weten allemaal dat deze regering een lege kas als een institutioneel geruïneerd land heeft overgenomen. Dit horen en kennen we al een jaar.

Op grond van de ellende die is veroorzaakt heeft men deze coalitie kunnen formeren. In ruil voor de overwinning heeft men toezeggingen gedaan aan het volk. Te veel zelfs.

Het volk is tegenwoordig in een rollercoaster gezet door de huidige regering door het volk een harde landing te bezorgen. Dit betekent aan het eind, we wel zien wie overblijft. Het is alsof men je uit een vliegtuig laat springen zonder een parachute.

Iedereen is nu in zijn eigen chaos beland zonder dat deze wordt begeleid.

Voor deze begeleiding zou de regering moeten zorgen. Dat doet ze niet.

Bij vooraanstaande staatsbedrijven, zoals de EBS, SWM en Telesur, zien we dat de werkers meer loon afdwingen. Als ze geen genoegdoening krijgen dan volgt, als nodig, lam legging.

Iedereen wil meer geld. Of dat gerechtvaardigd is ten behoeve van de werkers daarover kan ik niet oordelen daar ik de lonen niet ken, als ook het individuele draagvermogen. Wat wel bekend is, is dat ten opzichte van andere staatsbedrijven ze zeker niet behoren tot de slechts bedeelden.

De regering heeft een ongecontroleerde stroom prijsverhogingen doorgevoerd waarvan burgers en bedrijven nu de rekeningen krijgen.

En direct op grond hiervan zijn hogere lonen toegekend aan de werkers van het bedrijf. De regering heeft steeds gezegd, dat dat de tariefsverhoging noodzakelijk is omdat ze niet in staat is de subsidie die in de miljoenen per jaar lopen te kunnen betalen.

Ze heeft nooit gezegd, ter dekking van de lonen.

Ga ervan uit dat ze het primair hebben gehad over de rekeningen van de olie- en gasaankopen alsook onderhoud van de machines.

Het is oneerlijk dat deze worden gebruikt voor lonen ten koste van een getergd volk.

De regering heeft (politieke)personen in de Raad van Commissarissen (RvC) om de gedachte van de opdrachtgever de regering tot uiting te brengen. Ik ga ervan uit dat ze dat ook hebben gedaan en de regerings opdracht hebben uitgevoerd. Een schandalige vertoning van barbaars beleid.

Iedereen weet al jaren, dat de EBS in het licht staat van miljoenen schandalen inzake vermeende leveringen waar tot heden niets aan is gedaan en of onderzocht. Heeft er veel van dat in de kringen ook de uitdrukking geldt van money talks BS walks.

Zie het artikel van de energiedeskundige Viren Ajodhia. Na dit artikel was alles plotseling muisstil.

Iets soortgelijks zien we ook gebeuren bij Telesur en de SWM. Bij geen van deze bedrijven heeft de nieuwe machthebber een onderzoek laten doen of alles de afgelopen periode correct is verlopen. Bij een overname moet dat als eerste gebeuren. 

Nog grappiger, dat bij Telesur de vakbondsvoorzitter om zijn eis tot loonsverhoging meer kracht bij te zetten een onderzoek vraagt naar corruptiegevallen van de afgelopen jaren. Hij faalt echter volledig erin om deze gevallen voor te leggen.

Men gaat er simpel vanuit, verhaal het op de klant, want we zijn monopolist, die kunnen nergens naar toe.

Mijn verwachtingen zijn naar het schijnt te hoog geweest ten aanzien van de capaciteit van deze regering. Of was mijn keus niet de beste, maar de beste van de slechtste? Wat als er een beweging ontstaat, dat de burger niets meer betaald. Gaan ze iedereen afsluiten?

Dit soort zaken leidt tot stress, irritatie met een explosief gevolg van burgerlijke ongehoorzaamheid.

De regering Santokhi begint symptomen van koppigheid te vertonen.

K. de Gr.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: