CEVIHAS-directeur Boetoe wordt ontslagen

De sedert vorig jaar oktober op non-actief gestelde directeur van CEVIHAS N.V. (Centrale voor Vissershavens in Suriname), Derryl Boetoe, wordt ontslagen. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij  zei maandag 23 augustus in het parlement, dat de regering onlangs toestemming heeft gekregen van het ministerie van Arbeid om “de directeur met een hoge salaris” te mogen ontslaan. De procedures zijn reeds ingezet.

CEVIHAS-directeur Derryl Boetoe is vorig jaar oktober door Sewdien op non-actief gesteld. De minister zei toen ook, dat het bedrijf doorgelicht zou worden vanwege vermoedelijk financiële ongeregeldheden.

Boetoe is in 2016 door de toenmalige regering als directeur aangesteld van dit staatsbedrijf. CEVIHAS beschikt over een haven waar vissersboten aanmeren om hun vangsten af te leveren en of te verhandelen.   

SS

error: Kopiëren mag niet!