Burgers vinden dat zaken anders moeten


Een vrouw vraagt zich af hoe het zit met de voorzieningen, zoals de AOV voor haar moeder. “De uitbetalingen voor de mensen in het binnenland dienen tijdig plaats te vinden vanwege de hoge kosten in het binnenland. Een zak rijst kost 460 SRD, hoe moet je eten?”, is haar reactie.

“De betalingen dienen op tijd plaats te vinden, want als het niet ieder kwartaal gebeurt, maar pas na een jaar hoe moeten de mensen dan eten? Daarom is op dit moment de brug niet belangrijk. Laten ze de brug voorlopig laten. De zaken die nu niet belangrijk zijn moeten geparkeerd worden.”

Een andere vrouw vult aan, dat de brug momenteel niet belangrijk is. “We betalen belasting voor onze wegen, maar we zien niet waar het geld gaat.” Verder wordt opgemerkt, dat voor zowel AOV vertragingen ervaren worden als ook voor Kinderbijslag. “In Wanica zijn wij nog steeds niet aan de beurt gekomen.” De vrouw zegt dat zij vanaf februari haar dokterskaart heeft ingediend. “Maar tot nu toe kan ik niet naar de dokter voor controle, dit terwijl we heel veel bewijsstukken moeten aanleveren om in aanmerking te komen voor een dokterskaart.”

Vaccineren

De vrouw legt ook een link met het vaccinatieprogramma. “Als ik mij laat vaccineren en ik krijg bijwerkingsverschijnselen wie zal mij dan helpen?”, vraagt zij zich af. “Dus laat men niet praten over een vaccin gaan halen, maar laten de dokterskaarten beschikbaar komen voor de mensen.”

Een man zegt, dat het momenteel zo is dat voor een zak rijst in Atjoni veel meer moet worden neergeteld dan in de stad. Hierop zegt een andere persoon, dat zelfs in de stad het leven al zwaar genoeg is. “We kunnen niet eten, we kunnen niet drinken.” Hij wordt bijgestaan door iemand die opmerkt dat de situatie erger is geworden. “Wat aan het volk is beloofd dat moet gebeuren want we wachten en wachten maar. We hebben alles door, het volk is niet meer dom.” De man zegt dat de huidige situatie het gedrag van kinderen thuis beïnvloed. “De kinderen gaan op straat en de criminaliteit neemt toe.”

Enkelen uiten openlijk kritiek op het huidig beleid en vinden dat zaken anders moeten.
RB

error: Kopiëren mag niet!