Baitali pakt Oost-Westverbinding nabij Nickerie aan

Aannemingsbedrijf Baitali is begonnen met de aanpak van de Oost-Westverbinding in Nickerie en Coronie. Deze ontwikkeling komt na de herschikking van schulden met lokale bedrijven door de regering. De weg was de afgelopen maanden in zeer ernstige staat.

Het ministerie van Openbare Werken gaf aan, dat aannemers ernaar uit hebben gekeken om weer aan de slag te gaan. Met de grote droge tijd die nu aankomt is het de ideale periode voor het uitvoeren van infrastructurele projecten. De Oost-Westverbinding gelegen tussen Jenny en Henarbrug, die in een zeer deplorabele staat verkeert, wordt door het aannemingsbedrijf Baitali aangepakt, aldus OW Nickerie-Coronie.

Regering finaliseert schuldherschikking met lokale aannemers

Nadat ongeveer vier maanden geleden de eerste gesprekken gevoerd werden, zijn de onderhandelingen omtrent schuldherschikking tussen de regering en lokale aannemers succesvol afgerond.

De ondernemers waren maandag 23 augustus op bezoek bij het ministerie van Financiën en Planning, waar de laatste zaken zijn besproken. Circa 100 miljoen US dollar aan schulden bij aannemers kon niet worden terugbetaald. Dat leidde tot het stopzetten van de meeste infrastructurele werkzaamheden. Door de succesvolle schuldherschikkingsonderhandelingen kunnen enkele projecten weer opgepakt worden. Onder andere de Oost-Westverbinding, wordt aangepakt.

De aannemers waarmee de regering heeft onderhandeld zijn The Kuldipsingh Group, Aannemingsmaatschappij Baitali NV, Tjongalanga NV, S. Main Transport NV, het Nationaal Uitvoeringsbedrijf NV (NUB) en aannemingsbedrijf Pahlad Suriname NV.

Ook minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken was aanwezig bij de bijeenkomst. Hij gaf aan ingenomen te zijn met de succesvolle afronding van de onderhandelingen. De bewindsman benadrukte dat het nodig was, omdat een goede infrastructuur cruciaal is voor de ontwikkeling van het land, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

error: Kopiëren mag niet!