12 cursisten ronden met succes training ‘keukenassistent’ af

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft woensdag 24 augustus in Nickerie certificaten overhandigd aan twaalf cursisten voor het succesvol afronden van de training ‘keukenassistent’, verzorgd door de stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC).

De training maakt deel uit van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen”, met als doel het versterken en/ of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen.

De directeur van de SHTTC, Rabin Boeddha, heeft tijdens zijn toespraak aangegeven trots te zijn op de deelname en inzet van de cursisten. Net als trainer Michael Hermelijn is hij de mening toegedaan dat de cursisten van Nickerie betere resultaten hebben opgeleverd van de verzorgde trainingen. Beide heren hebben de cursisten aangemoedigd om het niet te laten bij het behalen van een certificaat, maar zich verder te verdiepen in het vak en gebruik maken van de trainingen die verzorgd worden door de SHTTC.

Verder heeft Boeddha aangehaald, dat de SHTTC in de nabije toekomst meer trainingen zal brengen richting Nickerie zodat ook de mensen van het rijstdistrict zich verder kunnen ontwikkelen en scholen op het gebied van Hospitality en Toerisme. De directeur heeft de felicitatie en dank uitgebracht aan de cursisten en vertrouwt erop dat hetgeen de cursisten geleerd hebben toegepast zal worden in de praktijk.

Senrita Gobardhan, districtscommissaris van Nickerie, heeft de cursisten op het hart gedrukt om de kansen te grijpen die geboden worden en het beste ervan te maken. Ze heeft de jongeren aangemoedigd om in zichzelf te investeren om zodoende meer kennis en ervaring op te doen. Gobardhan heeft gezegd uit te kijken naar deze cursisten in de horecasector zodat zij de opgedane kennis verder kunnen ontplooien. 

Minister Kuldipsingh heeft aangegeven dat de SHTTC kwalitatieve en beroepsgerichte trainingen verzorgd die bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van de toerisme en horecasector in Suriname. De bewindsvrouwe heeft benadrukt dat elke horecazaak hulp nodig heeft en het nu de kans is voor de cursisten om deze kans aan te grijpen of zelf te starten met een kleine onderneming in Nickerie. De minister heeft ook aangegeven meer projecten en trainingen te brengen naar het rijstdistrict zodat ook anderen zich verder kunnen ontwikkelen. Verder heeft Kuldipsingh haar felicitaties uitgebracht aan de cursisten en alle actoren die een bijdrage hebben geleverd aan dit succesvol project.

error: Kopiëren mag niet!