Verhitte schreeuwende demonstranten op Kerkplein

Belfort (ABOP) prominent aanwezig als demonstrant tegen regeringsbeleid

Het door een aantal vakbonden, gebundeld onder de naam 1:6, georganisateerde protest dinsdagochtend op het Kerkplein, in het centrum van Paramaribo, heeft niet meer dan een paar honderd demonstranten op de been gebracht. De bonden hadden gehoopt op zeker een paar duizend demonstranten. De sfeer was binnen een uur, de actie startte om tien uur, zeer verhit. Sprekers werden constant onderbroken met luid geschreeuw.

De aanwezigen lieten een spreker van de bonden, Imro Edam, nauwelijks zijn verhaal doen. Hij deed verslag van het overleg met de regering, maar de demonstranten leken al het gepraat en overleg moe te zijn en willen gewoon liever vandaag dan morgen de bodem van hun portemonnee niet meer zien al voor de helft van een maand voorbij is.

Een opvallende demonstrant die zeer veel bijval kreeg en prominent vooraan stond is het ABOP-Assembleelid Edward Belfort. Men ziet hem zelfs al als opvolger van president Chandrikapersad Santokhi. Zijn naam werd vaak gescandeerd. Met zijn aanwezigheid nam het coalitielid in de Assemblee duidelijk afstand van het gevoerde eigen regeringsbeleid.

PK

error: Kopiëren mag niet!