Uit het dagboek van een consument – Onsmakelijk

Het volk heeft voeding en opvoeding nodig. De tijd is in veel opzichten blijven stilstaan in Suriname. Het is sedert de koloniale tijd gebruik om landbouwproducten en andere etenswaren die te koop worden aangeboden op de grond langs de weg, op pleinen en de markten te etaleren. Jong geleerd is oud gedaan. De voorkeur van verkopers om liever ongeorganiseerd langs de weg te hosselen, staat vast.  Deze verkoopgewoonte is traditie geworden waarvan moeilijk overgestapt kan worden naar de maatstaven van een moderne samenleving.

Openbaar toilet

Als ik verkopers, van landbouwproducten, vis, vlees, schaafijs en warme worst, omringd door viezigheid en stank langs straten en portieken zie opgesteld lopen er koude rillingen over mijn rug. Deze standplaatsen worden als de verkopers hebben opgebroken door ongure figuren en honden die de omgeving gebruiken als openbaar toilet. Deze onsmakelijke gang van zaken hindert weldenkende mensen.

Tegenstand

De regering is voornemens om volgens het public/private model een nieuwe openbare markt in Nieuw-Nickerie neer te zetten. Het moet een moderne markt worden. Gedacht wordt aan een klant- en milieuvriendelijke verkoopplaats. Een groene strook met boulevard langs de Nickerierivier. Gezien de penibele financieel economische situatie in het land is het door de regering gedragen project op tegenstand gestuit.

HD

error: Kopiëren mag niet!