Groenten en fruit zijn duurder geworden

Naast groente is ook fruit duurder geworden. “Een kleine hoop kersen kost SRD 20, pomme de citer voor SRD 40 en vier manja’s voor SRD 60 en een meloen voor SRD 150. Dit zijn allemaal grote bedragen die je gaat moeten neertellen om te genieten van vruchten”, zegt een burger tegenover de krant.

“Ook de gestoofde vruchten zijn duur. Je kunt nu helemaal van niets genieten. Het is zo meteen vakantie en de kinderen gaan een bezigheid zoeken en ook lekkers willen, maar ik denk niet dat de kinderen gaan genieten van hun vakantie.”

Een fruitverkoper geeft aan dat hij de vruchten duur inkoopt en dat hij zijn winsten ook moet zien te halen. Er is niet gelijk sprake van een vlotte aanloop. “Enkele van de veel gevraagde vruchten gaan ook met seizoenen, dus veel kan je ook niet verwachten. Enige bestellingen die ik heb, zijn van de mensen die hun eigen sapsoorten maken. Ik heb mijn vaste kring daarvoor, dus probeer deels daar mee uit te komen.”

“Als je nu meedoet met de verkoop of denkt mee te doen, verlies je meer dan dat je krijgt”, aldus een andere groenteverkoper. “Naast alle verhogingen heb je ook andere dingen waar je op moet letten. Is het verrot, niet te rijp of is het groen. Als er veel verrotte ertussen zitten, kun je ook niet verkopen, dus ik let er echt op. Ik hoopte juist dat het goed zou gaan voor mij als fruitverkoper.” De fruitverkoper was namelijk plantenverkoper, maar besloot iets bij te doen.

“De plantjes werden wel verkocht, maar ik kon er niet van leven. Verkopen is de enige manier hoe ik aan mijn geld kom, dus moest iets extra bij doen om toch aan meer geld te komen. Het is nu nog niets, maar hopelijk wordt het toch wat in de toekomst”, aldus de verkoper. 

TM

error: Kopiëren mag niet!