Bond bij SWM dreigt sitdown actie voort te zetten

De Surinaamse Waterleiding Werknemers Organisatie (SWWO) heeft dinsdag 24 augustus de directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling, in een brief gedreigd de sitdown actie van personeelsleden voort te zetten wanneer er geen reactie komt op de vrijdag 20 augustus aan vicepresident Ronnie Brunswijk overhandigde petitie.

Wie is voorzitter van SWWO: Baarh of Cairo?

Opmerkelijk is, dat de brief van de SWW is ondertekend door ‘Dwaine Cairo, Voorzitter’. Rudi Baarh trad vrijdag nog op als voorzitter van de bond bij de SWM. Cairo stelt in de brief, dat ‘het nieuw bestuur van de SWWO’ heeft besloten ‘het beraad van de ontevreden werknemers over te nemen’.

Cairo stuurt brief naar SWM-directeur en niet naar vicepresident Brunswijk

Het is ook opmerkelijk, dat Cairo zijn brief richt aan Oosterling, terwijl de brief feitelijk gericht zou moeten zijn aan het Kabinet van de Vicepresident, immers het gaat Cairo om de vrijdag aan vicepresident Brunswijk aangeboden petitie. Hij wil een reactie van Brunswijk, omdat volgens hem met de vicepresident ‘een afspraak’ is gemaakt ‘dat de medewerkers maandag 23 augustus 2021 een reactie zouden ontvangen’. ‘Echter is deze reactie tot op heden uitgebleven.’

Daarenboven is nu onduidelijk wie nu formeel de voorzitter is van de SWWO, Rudi Baarh of Dwaine Cairo.

Baarh liet vrijdag weten, dat een brandbrief is gericht aan de SWM. De werknemers hebben het bedrijf twee weken de ruimte gegeven om zaken aangaande hun CAO in orde te maken. ‘Als wij daarna niet kunnen praten, dan hebben wij een probleem en zullen acties volgen’, zo liet Baarh weten. Hij benadrukte vrijdag, nog steeds de voorzitter van de bond te zijn, maar had toen al in de gaten dat er een tweede groep bezig was met de problemen. ‘Ik ben nog steeds voorzitter’, zei Baarh vrijdag. 

Maar, op diezelfde vrijdag toog een groep SWM-medewerkers naar het Kabinet van de Vicepresident om een petitie aan te bieden. Die medewerkers verklaarden, dat ze hun oude vakbond hadden ‘weggestemd’, maar dat die nog wel in het spel blijft. Vicepresident Brunswijk beloofde het aanwezige personeel te gaan praten met de SWM-directie om tot een oplossing te komen.

Maar, op dit moment is onduidelijk wie van de twee voorzitters gesprekspartner is voor Brunswijk en Oosterling.

PK

error: Kopiëren mag niet!