Verdachte poging tot moord opgepakt in Mora Kondre

Leden van de Recherche van Regio Oost hebben zondag 8 augustus in het dorp Mora Kondra, Marowijne, W. W. aangehouden. Tegen hem was twee dagen eerder aangifte gedaan van poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling door het slachtoffer F.D. Dit bericht het Korps Politie Suriname maandag 23 augustus.

Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren dat er op 6 augustus een dorpsvergadering zou plaatsvinden. Daarbij bespraken de dorpelingen een incident dat lang geleden had plaatsgevonden tussen W.W. en F.D. 

Op een bepaald moment hoorde W. hoe de aangever over het geval sprak. Dit viel niet in goede aarde bij hem, waarop hij naar huis ging en zich bewapende met een jachtgeweer. Hiermee schoot W. gericht op D., die ter hoogte van zijn heup een schotwond opliep.

Na de schoten te hebben afgevuurd maakte de schutter zich uit de voeten. Het slachtoffer werd door omstanders naar het politiebureau Richelieu gebracht voor het doen van aangifte. Hierna werd de gewonde man per eigen gelegenheid voor medische behandeling overgebracht naar Frans-Guyana. 

De verdachte meldde zich op 8 augustus zonder het jachtgeweer bij de politie. Het wapen is nog niet achterhaald door de rechercheurs.

W.W. werd  na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!