Wedstrijd Nice-Marseille gestaakt nadat flessen gegooid en ‘spelers aangevallen’

De wedstrijd in de Franse Ligue 1 tussen Nice en Marseille werd zondag gestaakt toen fans van de thuisploeg het veld binnendrongen en tegenstander Dimitri Payet boos confronteerden, die een naar hem gegooide fles terug in het publiek had gegooid, voordat er een lelijke vechtpartij uitbrak waarbij spelers betrokken waren. en toeschouwers.

Marseille weigerde uiteindelijk de wedstrijd te hervatten met clubfunctionarissen die beweerden dat hun spelers waren aangevallen en dat hun veiligheid niet kon worden gegarandeerd.

De problemen in het Allianz Riviera-stadion laaiden op in de 75e minuut toen Marseille-ster Payet, die het doelwit was van plastic flessen elke keer dat hij een hoekschop nam, er een lanceerde bij de fans van Nice.

Boze thuissupporters klauterden vervolgens het veld op en bedreigden Payet voordat de scheidsrechter beide teams naar de veiligheid van de kleedkamer leidde.

In het melee renden Marseille’s Alvaro Gonzalez en Matteo Guendouzi naar het einde van de grond om de fans onder ogen te zien.

Leuke schipper Dante probeerde vervolgens boze supporters te kalmeren.

Een veiligheidscordon van stewards, gekleed in gele hesjes, probeerde de veldinvasie te stoppen voordat er een vechtpartij uitbrak tussen spelers van de twee teams, supporters en staf.

Marseille-coach Jorge Sampaoli werd gezien door zijn staf en spelers.

Tachtig minuten nadat de wedstrijd was gestaakt, zei Nice, die op voorsprong stond door een Kasper Dolberg-doelpunt, te willen herstarten.

Marseille wilde echter dat de wedstrijd voorgoed werd gestaakt.

“De autoriteiten hebben de beslissing genomen om de wedstrijd te hervatten, maar Marseille wil dat niet”, zegt voorzitter Jean-Pierre Rivere van Nice tegen de omroep Prime Video.

Volgens een bron was ook scheidsrechter Benoit Bastien tegen een herstart.

“Ik denk dat de wedstrijd niet wordt hervat”, zei Nice-coach Christophe Galtier.

“We hebben net te horen gekregen dat de spelers van Marseille al gedoucht hebben.”

Uiteindelijk werd de wedstrijd gestaakt toen het team van Marseille weigerde terug te keren naar het veld.

“Onze spelers werden aangevallen”, zei Marseille-president Pablo Longoria.

“We hebben besloten voor de veiligheid van onze spelers, die werden aangevallen tijdens de veldinvasie, om de wedstrijd niet te hervatten omdat de veiligheid van onze spelers niet was gegarandeerd.”

De openingszege van Marseille met 3-2 op Montpellier twee weken geleden werd ook opgehouden toen fans het veld bekogelden met flessen.

Dat duel in het Stade Mosson van Montpellier werd in de 89e minuut gestaakt nadat de invaller Valentin Rongier van Marseille op het hoofd werd geraakt.

Montpellier’s Florent Mollet werd ook geraakt toen hij zich opmaakte om een ​​corner te nemen.