Rev Jesse Jackson in ziekenhuis met Covid-19

Dominee Jesse Jackson, de burgerrechtenleider en tweevoudig presidentskandidaat, en zijn vrouw zijn volgens een verklaring in het ziekenhuis opgenomen nadat ze positief waren getest op Covid-19.

Hij en zijn vrouw, 77, werden behandeld in het Northwestern Memorial Hospital in Chicago, zei zijn non-profit Rainbow/Push Coalition. Jesse Jackson, 79, is ingeënt tegen het virus en ontving zijn eerste dosis in januari tijdens een bekend evenement, terwijl hij anderen aanspoorde om dit zo snel mogelijk te doen.

Ondanks dat hij de ziekte van Parkinson heeft, is Jackson actief gebleven en heeft hij gepleit voor Covid-19-vaccins voor zwarte mensen, die achterblijven bij blanken in de vaccinatiecampagne van de Verenigde Staten. Eerder deze maand werd hij gearresteerd buiten het Capitool van de VS tijdens een demonstratie waarin het Congres werd opgeroepen de filibuster te beëindigen om het stemrecht te steunen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: