SoZaVo start schoolpakkettenproject in Abadoekondre

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft zaterdag 21 augustus het schoolpakkettenproject officieel gestart bij het Maria Internaat te Abadoekondre in het district Marowijne. Hierbij waren onder meer aanwezig vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo, districtscommissaris van Marowijne Zuid-West Olivia Dominie en de directrice Sociale Zaken Melitia Sentelia.

Dit schoolpakkettenproject is de 8e beleidsmaatregel uit het Sociaal Vangnet die wordt uitgevoerd.  Het schoolpakkettenproject is bedoeld om de kinderen op verschillende niveau’s uit zwakke huishoudens en residentiële opvanginstellingen, de nodige ondersteuning en motivatie te geven om hun uiterste best te doen op school.

Brunswijk benadrukte, dat wonen in het internaat niets vreemd voor hem is, omdat hij ook in één heeft gewoond in zijn jonge jaren. “Maar met hard werken en doorzettingsvermogen is alles mogelijk, want jullie zijn de toekomst van morgen!”, gaf  hij in zijn toespraak aan

Minister Ramsaran gaf te kennen, dat zijn departement belast is met het uitvoeren van de 16 maatregelen uit het Sociaal Vangnet en dat het soms lang duurt voordat de hulp aankomt bij delen van de samenleving. Hij verzekert de samenleving dat het wel goed komt.

Sentelia onderkent de situatie waarin gezinnen zich bevinden, vooral met het oog op het nieuwe schooljaar en dat het ministerie bewust is om die hulp aan te bieden. 

Ook het kindertehuis Leliëndaal te Commewijne heeft schoolpakketten gehad van minister Ramsaran. In een later stadium zullen ook andere gebieden en organisaties worden voorzien van deze schoolpakkketten.

error: Kopiëren mag niet!