Monteur opgepakt die auto’s niet repareert, maar sloopt…..

De politie van het bureau Flora heeft maandag 16 augustus de monteur M.S. op zijn woonadres in het ressort aangehouden. De man werd opgepakt, omdat hij onder invloed van alcohol tekeer ging. Hij werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau, zo bericht het Korps Politie Suriname.

Naderhand bleek het te gaan om de monteur tegen wie een man in de eerste week van augustus aangifte van oplichting en verduistering had gedaan. De aangever verklaarde, dat hij twee maanden geleden zijn auto ter reparatie had afgestaan aan M.S.. Toen hij echter niets van de monteur vernam, deed hij het werkadres van de man aan en trof hem niet aan. De aangever zag toen, dat er nog niet aan zijn auto was gewerkt, die langs de weg geparkeerd stond. Tot zijn verbazing zag hij dat er juist een aantal onderdelen ter waarde van een groot geldbedrag in Surinaamse dollar van zijn auto waren gesloopt.

De verdachte werd door de politie opgespoord, maar niet aangetroffen. De monteur kon dus uiteindelijk in de kraag gevat worden, toen hij in beschonken toestand tekeer ging met huisgenoten. 

Twee andere benadeelden die hetzelfde waren overkomen met hun auto’s, deden na de aanhouding van M.S. ook aangifte van oplichting en verduistering tegen hem.

Toen S. nuchter was werd hij voorgeleid. Hij hield de politie voor dat hij inderdaad enkele voertuigen ter reparatie had aangenomen, maar niet te weten wie de voertuigen had gesloopt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de monteur door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!