Bond ROS dreigt met actie

De Algemene Bond Personeel bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ABP ROS) dreigt in actie te gaan. In gesprek met Dagblad Suriname geeft bondsvoorzitter Glenn Swamipersad aan, dat de leden het wachten beu zijn. 

Het gaat om salarisverhoging voor de bestuursambtenaren die met de regering-Bouterse was afgesproken. Alles was al gereed om uitgevoerd te worden tijdens de vorige regering. De missive was al in orde, dus de huidige regering moet uitvoering geven aan wat was overeengekomen. Bovendien wachten de bestuursambtenaren ook al jaren op een looncorrectie. 

Als voorbeeld haalt de voorzitter aan, de grote kloof die er bestaat tussen het salaris van de districtscommissaris en de districtssecretaris. Die is ontstaan toen een districtscommissaris werd gelijkgesteld aan een onderdirecteur van een ministerie. 

Met de huidige minister van Regionale Ontwikkeling en Sport is er al drie keren aan tafel gezeten. Ook met de minister van Binnenlandse Zaken erbij is gesproken. Daarna met de vicepresident en die heeft beloofd dat er schot in de zaak zou komen. Maar, het lijkt alsof de bond aan het lijntje wordt gehouden.

De bond stelt nu de regering een ultimatum van twee weken om uitvoering te geven aan het wensenpakket. Als er geen schot in de zaak komt dan zal de bestuursdienst in actie gaan. De bond vertegenwoordigd ook het administratief personeel op het ministerie dus de kans is groot dat dat personeel de actie zal ondersteunen want die zijn ook ontevreden, aldus Glenn Swamipersad. 

VP

error: Kopiëren mag niet!