Carlos Santana herenigt zich met Rob Thomas voor hun eerste gezamenlijke single in 22 jaar.

Santana heeft de eerste single van hun aankomende studioalbum Blessings and Miracles gedeeld, waarop de legendarische elektrische gitaargigant Carlos Santana voor het eerst in meer dan twee decennia herenigd wordt met Matchbox 20-zanger Rob Thomas.

Met de titel Move, heeft de nieuwste samenwerking van het paar grote schoenen te vullen, aangezien het dient als een vervolg op de monumentale megahit Smooth van het duo, die na de release in 1999 drie Grammy’s won.

Ondanks zulke hoge verwachtingen, levert het nummer schoppen op, met een vergelijkbare, supercharged branie, plus een aantal nette moderne productiegeluiden en arrangementen. Alsof er ooit enige twijfel was, zijn Santana en Thomas in topvorm en laten ze zien dat hun muzikale chemie de afgelopen 22 jaar geen centimeter is afgenomen.

Thomas’ direct meezingende vocale hook is versierd met enkele klassieke Santana-licks, waarbij de laatste gelaagdheid op het wah-pedaal voor een reeks zessnarige trucs waarvan we wedden dat je onmiddellijk naar je eigen gitaar grijpt.

Over het nummer legde het PRS-zwaaiende icoon uit: “[Hoe] Move tot stand kwam, leek erg op hoe Smooth gebeurde. Het was als goddelijke intelligentie achter de schermen.

“Ik wist gewoon dat ik het met Rob moest opnemen”, vervolgde hij. “Het lied gaat over het ontwaken van je moleculen. Ontsteek en activeer jezelf – je weet wel, beweeg. Als Rob en ik samenwerken, hebben we een prachtig geluid.”

Move zal te zien zijn op Santana’s langverwachte aankomende studio-LP Blessings and Miracles, waarvoor de gitarist een hele reeks zessnarige zwaargewichten heeft gerekruteerd.

Onlangs werd bevestigd dat Kirk Hammett een gastplek had, met Santana die de Metallica-man plaagt, zal worden gehoord “verscheuren”.

Andere opmerkelijke medewerkers zijn Chris Stapleton, Rick Rubin, Diane Warren, Steve Winwood, Corey Glover, Ally Brooke, Narada Michael Walden en wijlen Chick Corea.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: