“Als de hele Surinaamse bevolking sterft van honger, voor wie bouw je dan een brug?”

Het besluit over de bouw van de brug over de Corantijnrivier moet binnen 4 weken genomen worden, liet president Chandrikapersad Santokhi weten tijdens een persconferentie in Guyana, op donderdag 19 augustus.

De burgers in Suriname zijn verontwaardiger dan ooit. Ze laten weten dat ze goede wegen willen hebben en geen brug. Een burger zegt: “Het volk pinaart, er is geen goede medische zorg, benzine is duur, wij willen betaalbare voeding. Als de hele Surinaamse bevolking sterft van honger, voor wie bouw je dan een brug?”

Een andere persoon geeft aan, dat men een brug wil bouwen, maar de weg naar de ‘brug’ verkeert in een zeer deplorabele staat. “Je moet geluk hebben dat het onderstel van je auto het volhoudt om Nickerie te bereiken. Maak die wegen eerst, dat heeft prioriteit!”

In deze zware periode waarin alle prijzen iedere keer de lucht ingaan willen burgers niets horen over de bouw van een moderne markt in Nickerie en ook niets over het bouwen van een brug over de Corantijnrivier. Ook begrijpen de burgers niet waarom een brug over de Corantijnrivier nodig zou zijn. Deze zaken hebben volgens de burgers geen prioriteit op dit moment. Het volk smacht naar betaalbare voeding, goede en betaalbare medische voorzieningen. Ook zien de burgers graag dat de wegen in Suriname aangepakt worden.

SK

error: Kopiëren mag niet!