Aanklager R. Kelly getuigt dat R&B-zangeres zich als een padvinder kleedde

Een belangrijke getuige van de aanklager tegen R. Kelly tijdens zijn proces voor seksueel misbruik getuigde donderdag dat de R&B-zangeres hun seksuele activiteit op video had vastgelegd toen ze 16 was en erop stond dat ze zich kleedde als een padvindster.

Jerhonda Pace, 28, een van de eerste vrouwen die Kelly publiekelijk beschuldigde van seksueel misbruik, sprak tijdens haar tweede dag van getuigenis in de federale rechtbank van Brooklyn, de eerste van vele verwachte vervolgingsgetuigen tegen de 54-jarige Kelly.

De zanger, wiens volledige naam Robert Sylvester Kelly is, pleitte niet schuldig aan een aanklacht van negen tellingen waarin hij werd beschuldigd van het domineren en het eisen van absolute toewijding van vrouwen en meisjes die hij misbruikte in een twee decennia durende afpersingsplan.

Aanklagers zeiden dat de drievoudig Grammy-winnaar, wiens liedjes “I Believe I Can Fly” en “Bump N’ Grind” omvatten, een entourage van managers, lijfwachten en anderen gebruikte om slachtoffers te rekruteren, en dreigde hen te chanteren als ze zouden vluchten.

Pace is een van de zes vermeende slachtoffers die in de aanklacht worden genoemd.

Vier waren minderjarig op het moment van het vermeende misbruik, waaronder Pace en de zangeres Aaliyah, die 15 was toen Kelly met haar trouwde. Aaliyah kwam om bij een vliegtuigongeluk in 2001. Kelly werd in 2019 aangeklaagd.

Pace had woensdag getuigd dat het misbruik een vereiste omvatte dat ze zich aan ‘Rob’s regels’ hield, zoals toestemming vragen om naar de badkamer te gaan, Kelly erkennen toen hij een kamer binnenkwam en naar hem verwijzen als ‘Papa’.

De getrouwde moeder van vier kinderen zei ook dat ze herpes had opgelopen, een ziekte die volgens de aanklagers Kelly bewust heeft overgedragen.

Pace vertelde donderdag aan assistent-advocaat van de VS, Elizabeth Geddes, dat Kelly soms wilde dat ze vlechtjes droeg voor hun ontmoetingen en “zich kleedde als een padvinder”, maar vermaande haar om iedereen te vertellen dat ze 19 was.

Tijdens het kruisverhoor probeerde Deveraux Cannick, een advocaat van Kelly, aan te tonen dat Kelly niet wist dat Pace minderjarig was, ondanks dat ze getuigde dat hij haar identiteitskaart zag waarop haar leeftijd 16 was vermeld.

Pace gaf donderdag toe een schikkingsovereenkomst met Kelly te hebben ondertekend waarin stond dat ze hem de kaart niet had getoond.

“Ik heb de overeenkomst niet gezien voordat ik hem tekende”, zei ze.

Nadat de aanklager de ondervraging had hervat, las Pace voor uit een journaal van januari 2010 waarin ze schreef dat Kelly had gestikt en seks met haar had gehad de laatste keer dat ze hem in zijn huis in Chicago zag.

“Rob sloeg me drie keer en zei dat als ik nog een keer tegen hem loog, het de volgende keer geen open hand zal zijn”, las Pace.

Advocaten van de verdediging hebben in gerechtelijke documenten en tijdens het proces betoogd dat Kelly’s beschuldigers hun rekeningen verfraaiden of logen om winst te maken of wraak te nemen nadat hun relaties niet verliepen zoals ze hadden gepland.

Nadat Pace klaar was met getuigen, vertelde Kris McGrath, die zei dat hij al 25 jaar Kelly’s arts was, de juryleden dat hij “100%” geloofde dat de zanger herpes had, al in 2007 een behandeling voorschreef en hem aanspoorde om zijn seksuele partners te vertellen.

Het proces is het hoogtepunt van jarenlange verdenkingen en beschuldigingen tegen Kelly, vele besproken in de Lifetime-documentaire ‘Surviving R. Kelly’ uit 2019 en bijna vier jaar na het begin van het #MeToo-tijdperk.

Kelly kan levenslang krijgen als hij wordt veroordeeld. Hij wordt ook geconfronteerd met seksuele aanklachten in Illinois en Minnesota.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: